Google

Fotogalerie

Prohlížeč se objeví po kliknutí na obrázek.

pátek 29. května 2015

Příliš čisté mléko, méně děr v sýrech.

Zemědělský výzkumný ústav Agroscope zřejmě zjistil, proč je v sýrech pořád méně děr. Příčinou je čisté mléko.

V poslední době bylo tradiční dojení nahrazeno dokonalými dojícími přístroji. Mléko je v uzavřeném systému a nedostane se do styku s ovzduším stáje. Ze vzduchu se dříve do mléka dostávaly různé bakterie, syřidla a prach, což se při výrobě sýra projevovalo na jeho vzhledu a kvalitě. Tuto přirozenou technologii hygienici vyhnali, což se promítlo do sýrařství, kde přírodní látky ze stájí chybí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Kopírování textů i obrázků je možné s podmínkou, že se uvede jako zdroj Rozhledy 010.